Uluslararası Yoga Koreografi Turnuvası’nın şampiyonu Esra Sipahi oldu.

UYF Başkanı Sn. Akif Manaf her fırsatta Turnuva’ların amacını: “Yogayı bir spor olarak tanıtmak, sevdirmek ve yaygınlaştırmak.

Geçtiğimiz ay gerçekleşen 2. Uluslararası Yoga Koreografi Turnuvası ile Yoga sporunun ülkemizdeki bilinirliği de artmakta. Zarif, akrobatik, zekice ve konsantrasyon unsurları ile harmanlanarak hazırlanan Yoga koreografileri, hem performans sergileyenlere hem de izleyicilere zevkli ve huzur dolu anlar yaşattı.

27 Mayısta gerçekleşen 2. Turnuva’nın şampiyonu uzun yıllardır Yoga çalışmaları yapan Esra Sipahi oldu. İlk olarak 18 Mart 2017’de düzenlenen Yoga Turnuvaları ülkemizde Uluslararası Yoga Federasyonu (UYF) önderliğinde gerçekleşiyor. Turnuvalara uzun yıllardır

Yoga yapanların yanı sıra, yeni başlayanlar da tekli veya çift olarak katılarak Yoga duruşlarından oluşan koreografiler sergileyebiliyorlar. Bir yandan da derin konsantrasyon içinde ve müzik eşliğinde adeta dans ederek sunuyorlar.

UYF Başkanı Sn. Akif Manaf her fırsatta Turnuva’ların amacını: “Yogayı bir spor olarak tanıtmak, sevdirmek ve yaygınlaştırmak. Yoganın bedensel, zihinsel, duygusal, enerjisel olarak bireyi bütün halinde geliştirdiğini anlatmak” olduğunu belirtmekte ve “Yoga evrensel bir spordur, tüm var olan sporların temelidir ve sağlıklı yaşamın da temel desteğidir. Yıllardır Yoganın tanıtımı ve yaygınlaşması için çalışıyoruz. Bu yüzden de Yoga koreografileri üzerine yarışma yapıyoruz. Böylece sporcu Yoga duruşlarındaki maharetini gösterirken Yogayı dans ediyor. “ demekte.

2. Uluslararası Yoga Koreografi Turnuva’nın da 25 Haziran 2017’de Antalya’da gerçekleştirileceğini belirten yetkililer, “Yoga Sporu ile Tüm Dünyaya Barış Doğuyor” mesajını da ilettiler. Yoganın sağlıklı, dengeli, barışçıl yaşamı geliştiren nefes, beden hareketleri, konsantrasyon ve gevşeme çalışmalarından oluştuğunu, spor disiplini içinde yapıldığında insanı geliştirdiğini ve Yoga yaparken bu sportif disiplinin doğal olarak ortaya çıktığını yinelediler.

UYF yetkilileri tüm sporcuları ve spor yapmak isteyenleri Turnuvalara davet ediyor.